Ilva Grigorjeva kļuvusi par Latvijas studentu apvienības vadītāju

Ilva Grigorjeva. Foto: Latvijas studentu apvienība

Ilva Grigorjeva. Foto: Latvijas studentu apvienība

Latvijas studentu apvienība (LSA) 28. martā ikgadējā kongresā ievēlējusi jaunu apvienības prezidentu – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti Ilvu Grigorjevu (23), atsaucoties uz LSA raksta portāls “Delfi”.

Līdz šim apvienību vadīja Latvijas Universitātes (LU) students Kirils Solovjovs (27), kurš uz atkārtotu pārvēlēšanu nebija pieteicies.

Ilva Grigorjeva balsojumā saņemusi 109 studējošo pārstāvju balsis, savukārt otrs kandidāts, LU students un bijušais LU Studentu padomes vadītājs Artis Ozoliņš (23), saņēma 62 balsis.

Ilva Grigorjeva līdz šim ilggadēji darbojusies RTU Studentu parlamentā, kā arī bijusi LSA domniece. Jaunā LSA prezidente solījusi strādāt pie akreditācijas aģentūras izveides, kā arī sadarboties ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), veidojot jaunu augstākās izglītības (AI) finansēšanas modeli, raksta “Delfi”.

LSA Kongresā, kas ir LSA augstākā lēmējinstitūcija, piedalījās aptuveni 180 studenti no gandrīz visām Latvijas augstskolām. Kongress sanāk reizi gadā, lai ievēlētu apvienības prezidentu un apstiprinātu organizācijas budžetu un vadlīnijas.