Aicina pieteikties divām prestižām programmētāju stipendijām

Lavleisa_Bebidzs_medalas

Līdz 7. decembrim Latvijas Univeristātes (LU) Datorikas fakultātē norit pieteikšanās Lēdijas Adas Lavleisas balvai labākajai studentei un Čarlza Bebidža balvai labākajam studentam. Tradicionāli balvas pasniegs Latvijas Programmētāju dienā, kura šogad tiks atzīmēta 12. decembrī.

Lēdijas Adas Lavleisas balvai var pieteikties jebkura LU vai citas Latvijā akreditētas augstskolas pamatstudiju vai maģistra studiju programmas studente (sieviete), kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā. Kopš 1986. gada balva tiek piešķirta katra gada decembrī, atzīmējot pasaulē pirmās programmētājas un angļu matemātiķes lēdijas Adas Lavleisas dzimšanas dienu.

Savukārt Čarlza Bebidža balvai var pieteikties LU students (vīrietis), kas veic aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā. Kopš 1991. gada LU Matemātikas un informātikas institūts piešķir šo balvu decembrī, atzīmējot pasaulē pirmās programmējamās rēķinmašīnas konstruktora Čarlza Bebidža dzimšanas dienu.
Lai pieteiktos balvai, līdz 2014. gada 7. decembrim ir jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa LU Datorikas fakultātes mājaslapā www.df.lu.lv.

Lēdijas Adas Lavleisas balvas laureāte un Čarlza Bebidža balvas laureāts iegūs vienreizēju stipendiju 300 eiro apmērā un mākslinieka Jāņa Strupuļa veidotu medaļu. Laureāti tiks apbalvoti un uzstāsies ar sava darba izklāstu Latvijas Programmētāju dienā 12. decembrī.

Plašāka informācija: www.df.lu.lv.