Studentu padome pauž atbalstu Muižnieka kandidatūrai rektora amatam; EVF – Borzovam

Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

Toms Grīnbergs, LU Preses centrs


Latvijas Universitātes Studentu padomes (LU SP) vairākums 2.jūnija vakarā slēgtā balsojumā no diviem rektora amata kandidātiem – profesora Jura Borzova un profesora Indriķa Muižnieka – par atbilstošāko rektora amatam izvēlējušies Muižnieku. LU SP uzskata Muižnieka kandidatūru kā drošāko izvēli studentiem. Savukārt Ekonomikas un vadības fakultāte (EVF) izplatījusi paziņojumu par atbalstu Borzova kandidatūrai.

1. jūnijā pie LU SP un fakultāšu studentu pārstāvjiem viesojās abi rektora amata kandidāti, lai iepazīstinātu ar savām darbības programmām un pārrunātu LU attīstību nākamajos četros gados. Pēc šīs tikšanās studentiem bija iespēja izvērtēt un salīdzināt abus pretendentus. Diskusijas studentu starpā turpinājās 2. jūnijā LU SP kopsapulcē par to, kurš būs studentu interesēm vispiemērotākais un kuru kandidātu studenti atbalstīs LU Satversmes sapulcē, informē Santa Zarāne, Latvijas Universitātes Studentu padomes priekšsēdētāja.

“Diskusijā tika uzsvērts Latvijas Universitātes prorektora Indriķa Muižnieka līdzšinējais ieguldījums un rūpīgi sagatavotā rektora darba programma. Tā arī, tiekoties ar LU zinātņu prorektoru Indriķi Muižnieku, LU SP pārstāvji saņēma skaidru atbalstu daudzām iecerētajām akadēmiska un sabiedriska rakstura aktivitātēm, piemēram, studiju satura kvalitātes jautājumu risināšanai, veicinot studentu pārstāvju un LU administratīvā personāla ciešāku un efektīvāku sadarbību, augstskolas sabiedriskās dzīves pilnveidošanai, kā arī LU Absolventu kustības izveidei,”skaidro Zarāne.

Savukārt Ekonomikas un vadības fakultātes atklātajā Domes sēdēs, kuras notika 28.aprīlī un 19.maijā, Ekonomikas un vadības fakultāte izteikusi atbalstu prof. Jura Borzova ievēlēšanai Latvijas Universitātes rektora amatā.

Tas, kurš no kandidātiem ieņems rektora amatu nākamos četrus gadus, izšķirsies 4. jūnijā plkst. 13.00 Raiņa bulvārī, Lielajā Aulā. LU rektoru ievēl Satversmes sapulcē akadēmiskā, administratīvā personāla un studentu pārstāvji.

Latvijas Universitātes Studentu padome ir studējošo pašpārvalde, kas pārstāv Latvijas Universitātes studentu intereses Latvijas Universitātē un ārpus tās akadēmiskos, sociālos un kultūras jautājumos. Tā apvieno visu 13 LU fakultāšu studējošo pašpārvaldes un cīnās par LU studentiem labvēlīgu akadēmisko vidi.

Interviju ar Indriķi Muižnieku un Juri Borzovu lasiet Studentu medijā.