Jauno mūzikas grupu konkurss ‘Hadrons’ notiks 21. maijā. Nobalso par savu favorītu jau tagad!

Hadrons 2014. Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

Hadrons 2014. Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs


Noskaidrotas sešas jaunās studentu, mūziķu grupas, kuras 21. maijā plkst. 21.00 uzstāsies Jauno mūziķu konursa “HADRONS 2015” finālā un demonstrēs savu radošumu un muzikalitāti uz kluba “Nabaklab” skatuves. Finālam izvirzītas apvienības: “S.A.D.”, “TRIS”, “Cilvēks sapņotājs”, “Gatis Ziema un призраки разврата“, “AnimaVolo”, kā arī “Chomsky Chess Club”.

Koncerta sākums paredzēts plkst. 19.00, un kā īpašie viesi šajā koncertā uzstāsies vieni no iepriekšējo gadu uzvarētājiem, kas nu jau iekarojuši gan festivālu skatuves, gan publikas simpātijas – “Das Sonntags Legion”.

Līdz 20. maija plkst. 23.59 ikviens par sev tīkamāko grupu var nobalsot interneta vietnē, šādā veidā nosakot, kura no studentu mūziķu apvienībām saņems īpašo publikas simpātiju balvu. Savukārt 21. maija vakarā, pēc tam, kad visas finālā iekļuvušās grupas būs sniegušas savus dzīvā izpildījuma priekšnesumus, uzvarētājus noteiks mūzikas žurnālistu, mūzikas industrijas pārstāvju un studentu organizāciju pārstāvju žūrija .

Latvijas Universitātes (LU)jauno mūzikas grupu konkurss “Hadrons” šogad notiek jau desmito gadu un kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 200 grupas. Šogad, pirmoreiz konkursā varēja piedalīties ne tikai LU studenti, bet arī citās augstskolās studējošie. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – “DJ Krankenwagen”, “Nepilngadīgā Anna”, “Starmetis”, “Das Sonntags Legion”, “The Movies” (tagad “Tribes of the City”), “Ēnu kaleidoskops”, grupa “Nē!” – pēc tam izdevušas arī ierakstus un kļuvušas pazīstamas ne tikai Latvijā.

9d93d55e8e

Galvenajā konkursa balva ir ieraksta laiks studijā “SKAN” un iespēja uzstāties uz festivāla “LABA DABA”, festivāla “Bildes” un jauno studentu svētku “Aristotelis” skatuvēm.

Jauno mūziķu konkursu organizē Latvijas radio 6 – LU radio “NABA” sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi. Konkursu piedāvā “Lāčplēsis”.