Splendid Palace studentu seanss: noskaties Oskara balvai nominētās īsfilmas!

Publicitātes foto

Publicitātes foto


No piektdienas, 17.aprīļa, kinoteātris Splendid Palace sāk demonstrēt šī gada Oskara balvai izvirzīto īsfilmu kolekciju nominācijā
“spēles īsfilmas” (short films). Māksla un cilvēcīgums apvienojumā ar aizkustinošiem stāstiem piecās īsfilmās – “Aja”, “Bugalū un Grems”, “Sviesta lampa”, “Parvane”, kā arī ASV Kinoakadēmijas augstāko apbalvojumu ieguvusī īsfilma – “Telefona zvans”.
Filmu kolekcija, kas šopavasar būs skatāma tikai kinoteātrī Splendid Palace, piedāvā vienkopus novērtēt visas piecas šī gada labākās spēles īsfilmas, solot pārsteigumus to dažādībā un izpratnē par žanra potenciālu.

Daira Āboliņa, kinokritiķe: “Īsfilmas ir visjauneklīgākais kino gan pēc formas, gan satura! Taču ir maldīgi domāt, ka īsfilmas ir iesācēju kino… Oskara nomināciju un balvu kontekstā, īsfilmas ir kino haikas, kino anekdotes, kino dzejoļi… Kompaktā forma diktē citus noteikumus. Kūsā emocijas. Un talantu var atpazīt uzreiz.”

Filmu anotācijas šeit.

Pirmoreiz uz lielā ekrāna īsfilmu kolekcija būs skatāma 17.aprīlī plkst. 20.00 Splendid Palace studentu seansā. Pirms seansa par īsfilmu žanru, tā attīstību Latvijā un pasaulē stāstīs Nacionālā Kino centra vadītāja, kinokritiķe Dita Rietuma.
Ieejas maksa: 4.50 eiro, bet studentiem, uzrādot apliecību, tikai 2 eiro.

Splendid Palace studentu seanss ir iespēja ne vien būt klāt Eiropas un pasaules aktuālāko filmu pirmizrādēs, bet arī pirms tās noklausīties kāda kinokritiķa vai cita sabiedrībā atzīta eksperta komentāru par filmu, tās režisoru, aktieriem, žanru, vai filmā risinātajiem jautājumiem. Studentu seansos Splendid Palace ikreiz piedāvā noskatīties aktuālas, jauneklīgas un izaicinošas filmas, kas raisa diskusijas, pārkāpj tabu, piesaka jaunu kārtību gan starp kino pazinējiem, gan skatītājiem, kļūstot par neatņemamu izziņas avotu ikvienam, kas gatavs sasniegt jaunus apvāršņus.