Iesaisties Vikipēdijas papildināšanā!

Lietuvai 171 tūkstotis, Igaunijai – 132 tūkstoši, bet Latvijai – vairāk par 60 tūkstošiem. Kas tie ir? Tie ir ieraksti Vikipēdijā. Sācies Vikipēdijas maratons, kurā iesaistījusies arī Latvijas Universitāte. Tā iecere ir ievērojami papildināt šo nozīmīgo pasaules informācijas krājumu par Latviju un rakstiem latviešu valodā.

LU_900x1000px
Ņemot vērā to, ka Vikipēdijā informācija par Universitāti un tās zinātniekiem ir visai skopa, LU aicina savu saimi aktīvi iesaistīties publikāciju pievienošanā Vikipēdijā, ieskaitot informācijas ievietošanu (un atjaunošanu) par savām struktūrvienībām, ievērojamiem zinātniekiem, profesoriem, pētījumiem utml.!

Kopš kampaņas sākuma 2015. gada 11. martā rakstu skaits ir ievērojami pieaudzis – no 400 mēnesī pirms kampaņas līdz aptuveni 1000 rakstiem mēnesī šobrīd. Pašlaik Latvijas Vikipēdijā ir vairāk nekā 60 tūkstoši rakstu, tomēr aizvien vel būtiski atpaliekam gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Ieceres mērķis ir stiprināt latviešu valodas lietojamību mācību procesā, izziņā, pētnieciskajā darbā un sasniegt 100 tūkstošu rakstu atzīmi līdz Latvijas 100 gadu jubilejai.

Vikipēdijas maratons ilgs līdz 16. jūnijam, un tā laikā pasākuma sadarbības partneriem katram ir savas tēmu nedēļas, LU ir no 13. līdz 26. aprīlim un tēma ir “Zinātne Latvijā”.

Labāko publikāciju autori saņems balvas.

Vikipēdijas maratons