Studenti varēs pretendēt uz 72 tūkstošiem eiro sava biznesa uzsākšanai

Foto: medienportal.univie.ac.at

Foto: medienportal.univie.ac.at


Ceturtdien, 19. februārī, plkst. 10.00 Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) Biznesa inkubators sadarbībā ar LU Biznesa ideju fondu atklās unikālu studentu uzņēmējdarbības veicināšanas programmu “Studenta uzņēmēja gēns”, kas sniegs dažādu LU fakultāšu studentiem iespēju, apgūstot uzņēmējdarbības akadēmiskos pamatus, attīstīt reālas biznesa idejas un pretendēt uz kopumā 72 000 eiro lielu finansējumu uzņēmējdarbības uzsākšanai.

“Aprit tieši viens gads, kopš LU Biznesa ideju fonds uzsāka mērķtiecīgu darbu, lai piesaistītu līdzekļus studentu – jauno uzņēmēju atbalstam. Esmu gandarīts, ka, pateicoties mecenāta Džona Medvecka iniciatīvai, privātajiem ziedotājiem un uzņēmējiem, pirmo reizi LU ir iespēja realizēt programmu, kas paredz iegūt ne vien akadēmiskas zināšanas, bet arī pretendēt uz nozīmīgu starta kapitālu un praktisku atbalstu sava uzņēmuma attīstīšanai. Veiksmi un mērķtiecību programmas dalībniekiem!” novēl LU rektors prof. Mārcis Auziņš.

Iniciatīva startēja LU Ekonomikas un vadības fakultātē pagājušonedēļ un turpināsies līdz 2017. gada septembrim. Šajā periodā tiks radīta ideāla vide, lai vairāk nekā 400 studenti-programmas dalībnieki atklātu, attīstītu un pilnā mērā izmantotu savu “uzņēmēja gēnu”, izstrādājot 84 uzņēmējdarbības idejas, no kurām 12 labākās pārtaps par reāliem uzņēmumiem ar Biznesa ideju fonda un Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatora atbalstu.

“Mēs aicināsim dalībniekus riskēt, piedosim kļūdas un kopā priecāsimies par veiksmi, jo tāds ir ceļš uz mācīšanos un sasniegumiem, Biznesa ideju fonda iniciatora Džona Medvecka un citu mecenātu novēlējums,” stāsta LU Biznesa ideju fonda vadītājs un iniciatīvas koordinators Jānis Baltačs.

Programmas “Studenta uzņēmēja gēns” atklāšanas preses konference notiks šo ceturtdien, 19. februārī, plkst.10.00 Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubatorā, Aspazijas bulv.5, 2.stāvā

Plānots, ka pasākumā piedalīsies LR izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, LU rektors prof. Mārcis Auziņš, kā arī programmas atbalstītāji un uzņēmēji.

Par LU Biznesa ideju fondu:
LU Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubatora Biznesa ideju fonds ir Baltijā pirmais biznesa grantu fonds studentiem, kas darbojas kopš 2014. gada februāra, pateicoties LU Goda biedra un latviešu izcelsmes ASV uzņēmēja Džona Medvecka un vairāk nekā 50 ziedotāju iniciatīvai un atbalstam. Fonda finansējums tiek piešķirts LU Biznesa inkubatora dalībniekiem, lai testētu jaunās biznesa idejas tirgū vai līdzfinansētu studentu projektus, kas ir apliecinājuši savu dzīvotspēju.
Vairāk: www.lu.lv

Par LU Biznesa inkubatoru
LU Biznesa inkubators darbojas LU Ekonomikas un vadības fakultātes paspārnē kopš 2012. gada, sniedzot bezmaksas konsultācijas, kā arī mentoru, nozaru profesionāļu un pieredzējušu uzņēmēju atbalstu, studentiem uzsākot pirmos soļus uzņēmējdarbībā.
Vairāk: www.biznesainkubators.lu.lv