VIDEO: KIVI skaidro, kur var nopirkt bakalaura darbu

Raidījuma vadītājs skaidro, kur var nopirkt bakalaura dabu. Ekrānuzņēmums

Raidījuma vadītājs skaidro, kur var nopirkt bakalaura dabu. Ekrānuzņēmums


Raidījuma KIVI veidotāji šajā epizodē cenšas noskaidrot, kur var nopirkt bakalaura darbu, cik tas maksā un vai slinkajiem studentiem par naudu iespējams sarunāt kādu, kas uzraksta to viņu vietā, kā arī to, cik tas ir ētiski un kādas sekas tam draud. Izrādās, šādu pakalpojumu sniedzēju netrūkst, tomēr tāds kompromāts kā plaģiāts vai paša nerakstīts noslēguma darbs var vēlāk smagi “atspēlēties”.

Raidījumā par iespējamajām plaģiāta izmantošanas sekām stāsta LU plaģiātisma apkarošanas eksperts Jānis Kreicbergs. Tomēr, izmantojot sludinājumu portālu, KIVI izdodas atrast vairākas vietas, kur var nopirkt bakalaura darbu un arī sazvanīt noslēguma darbu rakstītājus, kas pat nosauc konkrētas darba izmaksas. Viena no sazvanītajām sievietēm apgalvo, ka pati strādā par pasniedzēju.

Tāpat raidījumā KIVI seko līdzi hokeja kaislībām, meklē patiesību un mītus 9. maija svinībās un to, kas ir patiesie “svinētāji”, kā arī daudz ko citu, kas aktuāls maijā.

Kur atrast raidījumu KIVI?

Raidījums Kivi tapis Latvijas Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātē (LU SZF), kļūstot par pirmo studentu veidoto videoraidījumu Latvijā. To ik nedēļu piektdienās plkst. 16.15 var skatītes Re:TV kanālā un arī kivitv.lv, kā arī vēlāk studentiem.lu.lv.