Video: Noskaties KIVI 20. epizodi!

LU Sociālo zinātņu fakultātes jauniešu veidotais raidījuma KIVI 20. epizode. Šoreiz raidījumā par Salaspils kodolreaktora pagātni un nākotni, svaigēšanu, tikumību un tās likumiem, kā arī daudz ko citu. Noskaties arī muzikālu eksperimentu ar Carneval Youth.

Salaspils kodolreaktors. Radioaktīvākā vieta Salaspilī – kodolreaktors. Kopš 1998. gadam aktīva darbība kodolreaktorā nenotiek, bet to apsaimnieko Latvijas Universitāte, šobrīd tas atrodas Latvijas Vides, geoloģijas un meteoroloģijas centra aizgādniecībā. Kādas pārmaiņas sagaida reaktoru, to pēc pārvaldes maiņas vēl nezina neviens, informācija tiek noklusēta.

Svaigēšana. Augu valsts produktu lietošana ikdienas uzturā. Produkti nav gatavoti augstākā temperatūrā par 40 grādiem. Viedokļi par cilvēkiem, kuri izvēlās šādu dzīves stilu, ir dažādi. Komentārus sniedz dietoloģe Lolita Neimane un paši svaigēdāji. Ikvienam ir vērtīgi ieklausīties svaigēdāju komentāros un ieteikumos un paņemt sev kaut daļu no tā.

Tikumība. Saeimā viens no aktuālākajiem debašu tematiem ir iniciatīva par tikumību negatīvi ietekmējošu materiālu aizliegšanu skolās. Vai ir pamats bažām? Ko tas īsti nozīmē? Viedokļu sadursme rodas starp Saeimas deputātiem, organizāciju “Papardes zieds”, Skaidrīti Lasmani un partijas “Saskaņa” deputāti Jūliju Stepaņenko.

Carnival Youth. Draugiem.lv , sadarbojoties ar KIVI, piedāvā iegūt ieskatu kādā aizraujošā muzikālā eksperimentā. Tikāmies koncertā ar vienu no aktuālākajām šī brīža Latvijas grupām Carnival Youth.

Raidījums tapis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. To ik nedēļu piektdienās plkst. 16.15 var skatītes Re:TV kanālā un arī kivitv.lv, kā arī vēlāk studentiem.lu.lv.