Studenti iebilst pret studiju maksas celšanu

Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

Toms Grīnbergs, LU Preses centrs


Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP) 11. februāra kopsapulcē pieņēmusi oficiālu lēmumu noraidīt vadības lēmumu par studiju maksas paaugstināšanu, teikts padomes mājaslapā.

“Lēmums par studiju maksām jau šogad varētu skart vairākus tūkstošus jauno studentu, īpaši tajās studiju programmās, kur nav budžeta vietu, tādēļ LU Studentu padomes kopsapulce nobalsoja pret studiju maksu celšanu 2015./2016. studiju gadā. Mums ir svarīgi pieņemt pārdomātus lēmumus, kas spēj pozitīvi ietekmēt pēc iespējas lielāku Latvijas Universitātes studentu kopumu, tāpēc būtu bijis neatbildīgi no studentu pārstāvju puses pieņemt sasteigtu lēmumu mums atvēlēto divu nedēļu laikā. Šobrīd esam nolēmuši nesaskaņot studiju maksu celšanu un turpināt šo diskusiju LU Senātā, izvērtējot gan studiju maksu celšanas pamatotību, gan arī alternatīvus risinājumus,” lēmumu komentē LU Studentu padomes priekšsēdētāja Santa Zarāne.

LU Studentu padome ir LU studējošo pašpārvalde, kas pārstāv un reprezentē Latvijas Universitātes studentu viedokli un intereses materialos, akadēmiskos un kultūras dzīves jautājumos. Viens no noteikumiem, lai palielinātu studiju maksu ir arī studentu piekrišana.