Projektā ‘LU Open Minded’ 250 jauni absolventi

open minded
Noslēdzies Latvijas Universitātes tiešsaistes un klātienes izglītības projekta LU Open Minded kārtējais cēliens. Trīs aktuālos lekciju kursus – par ekonomiku, organizāciju stratēģiju un dzīvnieku tiesībām – sekmīgi apguvuši vairāk nekā 250 cilvēki, kas par to saņēmuši apliecinājumus, pastāstītja idejas autors Reinis Tukišs.

LU Open Minded ir Latvijā pagaidām vienīgais projekts, kas bez maksas piedāvā sistemātiski apgūt akadēmiskus lekciju kursus tiešsaistē, projektā iesaistot labākos Latvijas Universitātes mācībspēkus. Mācību process ir pavisam vienkāršs: jebkurš, kas to vēlas, līdz ar kursa izsludināšanu piesakās lekciju kursam LU Open Minded mājaslapā (www.openminded.lv) un, kursam sākoties, ik nedēļu savā e-pastā saņem video lekciju un lasīšanas materiālus. Kursa noslēgumā tiešsaistē tiek kārtots pārbaudes darbs, un sekmīgie kursa absolventi saņem apliecinājumu par kursa noklausīšanos. Tādējādi projekts nodrošina, ka ikvienam neatkarīgi no sociālā statusa un dzīves vietas ir brīva piekļuve augsta līmeņa akadēmiskām zināšanām.

Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš uzsver, ka līdz ar šo projektu Latvija līdzās pārējai pasaulei aizvien vairāk novērtē interneta un digitālo tehnoloģiju lomu zināšanu iegūšanas procesā, un pauž prieku, ka projekts bauda ievērojamu cilvēku atsaucību – LU Open Minded YouTube vietnē publicētās lekcijas skatītas jau vairāk nekā 70 000 reižu, un kopējais LU Open Minded lekciju kursu absolventu skaits sasniedz jau vairāk nekā 600.

Sākot ar oktobri projekts piedāvāja studēt trijos lekciju kursos – Nordea bankas atbalstītajā Gundara Bērziņa kursā “Ievads organizāciju stratēģijā”, Jāņa Priedes un Sandras Jēkabsones kursā “Praktiskā mikroekonomika / praktiskā makroekonomika”, Arta Sveces kursā “Dzīvnieku un vides ētika”.

LU Open Minded interneta vietnē atrodami vēl arī citi lekciju kursi – par tādām tēmām kā nacionālisms, veselīgs dzīvesveids, teorētiskā fizika, vēsture, budisms un vairākām citām. Visi šie kursi ir brīvi pieejami ikvienam, kurš vēlas patstāvīgi tos apgūt.