LU vadība pieļauj, ka jaunajā akadēmiskajā gadā varētu paaugstināt studiju maksu

Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs


Latvijas Universitātes (LU) Studentu servisa vadītājs un mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis pieļauj, ka nākamajā mācību gadā LU varētu celt studiju maksu visām studiju programmām, tā ceturtdien, 22. janvārī, ziņoja Lavijas Neatkarīgās televīzijas rīta raidījums “900 sekundes”.

“Pagaidām šis jautājums vēl ir procesā, Universitāte tādu gala lēmumu par to, vai tiks paaugstināta studiju maksa, nav pieņēmusi. Es nevar noliegt, ka sarunas par to notiek un, iespējams, ka tas notiks, ” teica Saulītis.

Ja jautājums par studiju maksas celšanu tiks atbalstīts, tad tas varētu būt apmēram par 10% visās studiju programmās. Lēmumu pieņems pavasarī.

Jāatgādina, ka mācību maksa LU nav palielināta kopš 2007.gada, lai arī vairākkārt par to spriests.

Interesanti, ka studiju maksas, stipendijas un aizdevumi Eiropas valstīs joprojām ļoti atšķiras, secināts Eiropas Komisijas izglītības informācijas tīkla Eurydice jaunākajā ziņojumā, kas tika publicēts pērnā gada beigās. Tas rāda, ka, kamēr Latvijā ir , salīdzinoši augsta studiju maksa, citviet par izglītību maksā tikai studenti, kas nespēj nokārtot akadēmiskās saistības.