10. decembrī notiks jaunās Studentu padomes pirmā sēde un ievēlēts priekšsēdētājs

Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs


Noslēdzoties pašpārvalžu vēlēšanām fakultātēs, arī Latvijas Universitātes Studentu padomes (LU SP) jaunais sasaukums var sākt darbu. Pirmā kopsapulce un arī valdes vēlēšanas paredzētas 10.decembrī.

Kopsapulces provizoriskajā darba kārtība paredzēta iesniegumu izskatīšana, jauno locekļu mandātu apstiprināšana, tāpat arī gada pārskata apstirināšana, revīzijas komisijas ziņojums par aizvadīto gadu, priekšsēdētāja vēlēšanas un valdes modeļa apstiprināšana, kā arī citi jautājumi, teikts LUSP mājaslapā.

Šogad vēlēšanu process notiks citādi nekā ierasts, vispirms vēlot priekšsēdētāju un apstiprinot valdes modeli, un tikai tad vēlot valdi. Tā vietā vispirms tikšot vēlēta valde, no kuras vidus pēc tam tiks izvēlēts priekšsēdētājs. Tomēr tas nemaina faktu, ka ikvienam vēlētam LU SP biedram ir iespēja kandidēt gan uz valdes amatiem, gan uz priekšsēdētāja vietu, skiadro LUSP.

Vēlēšanu kārtības maiņai pamatā ir LU SP Satversme.

Biedriem, kuri plāno kandiēt uz priekšēdētāja vietu, līdz 3.decembra plkst. 18.15 ir jāiesūta sava motivācijas vēstule uz padome@lusp.lv, vēlams, bet ne obligāti, to papildināt ar savu CV un valdes modeli.

Informācija par sēdes norises vietu un tiešraidi tikšot paziņota drīzumā.