LU Radio NABA rīko ikgadējo fotokonkursu

Par godu Latvijas Universitātes Radio NABA 12. dzimšanas dienai tiek izsludināts fotokonkurss par tēmu „3×4”. Konkursa noslēgumā tiks veidota ceļojošā fotoizstāde un labāko darbu autori iegūs vērtīgas balvas. Konkurss paredzēts visām vecuma grupām.

Līdz 24.novembrim konkursantiem ir jāiesniedz viena vai divas fotogrāfijas, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu.

Iepriekšējos gados LU Radio NABA aicināja ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atradās radio un viss, kas ar to saistīts. Šogad aicinām fotoaparātu objektīvus pavērst pretējā virzienā. Konkursa tēma „3×4” vienlaikus uztverama kā atteikšanās no tēmas, lai katrs no fotokonkursa dalībniekiem var parādīt, kas viņam ir aktuāli. Izvēlētā proporcija ir klasika, tradicionāli pasēs izmantotais attēlu izmērs. Pasēs ievietotā informācija lietišķi pastāsta svarīgāko par katru tās īpašnieku un arī šajā konkursā mēs aicinām ikvienu parādīt savu „radošo pasi”. Aicinām fotokonkursa dalībniekus darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. Nepastāvot nekādiem tēmu ierobežojumiem, galveno uzmanību pievērsīsim izmēriem – iesūtītajām bildēm jābūt vertikālām, saglabājot malu proporciju 3:4. Tēma ir plaša un neaizmirsīsim – iztēlei robežu nav!

Konkursa noteikumi:

Pieteikšanās fotokonkursam 12×12 notiek elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu.
Katrs dalībnieks var piedalīties konkursā ar 1-2 fotogrāfijām.

Fotogrāfija var būt gan digitāla, gan analoga, ja nepieciešams, arī apstrādāta.

Iesniegtajām fotogrāfijām noteikti jānorāda nosaukums.

Konkurss tiek rīkots visām vecuma grupām.

Konkursā noteikts formāta ierobežojums: bildes ar malu proporciju 3:4 un min. 5Mpix izšķirtspēju.

Nolikuma tehniskajām un mākslinieciskajām prasībām neatbilstoši darbi netiks reģistrēti dalībai konkursā.

Kompetenta žūrija vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa rezultāti tiks paziņoti decembrī.

25 žūrijas izvēlēti darbi piedalīsies ceļojošā fotoizstādē “12×12”, trīs labākie autori iegūs balvas: dāvanu kartes no fineartprint.lv, balvas no LU Radio NABA, mūzikas kluba Nabaklab, izdevniecības Neputns.

5.decembrī LU Radio NABA klubā Nabaklab tiks sveikti uzvarētāji un atklāta izstāde.

Iepriekšējo fotokonkursu tēmas un laureātu darbi apskatāmi radio mājas lapā